IoT

info@azesolution.se

+46 0705 665610

IoT

AZE Solution hjälper kommuner och företag med IoT infrastruktur från ett koncept till en färdig lösning. Våra tjänster kan bestå av rena konsulttjänster, men vi erbjuder även olika paketlösningar.


Våra paket:


  • Start bas: 

Vi hjälper er att kartlägga ert behov, välja teknik och lägga upp en strategi för en IoT struktur.


  • Uppkoppling bas:

Vi sätter upp en grund som ni kan bygga vidare på. Idén med paketet uppkoppling bas är att vi gör en end to end lösning för ett antal mätare och utbildar sedan er hur ni kan gå vidare med ”copy paste”.


  • Infra komplett:

Vi kan erbjuda en komplett operativ lösning med installation, övervakning och förvaltning av IoT lösningar.


Kort om IoT


Internet of Things handlar om att du kan använda batteridrivna sensorer med livslängd på upp till tio år för övervakning på distans. Sensorerna kan till exempel hålla koll på temperatur, rörelse, buller, positionering och tryck. Sensorer använder sig idag av Sifgfox, LoRaWAN och M-Buss nätverk för att kommunicera, respektive teknik har sina för och nackdelar. Vi guidar våra kunder genom att som oberoende aktör prata om för och nackdelar.


LoRaWAN

LoRaWAN står för Long Range Wide Area Network. Det är en standard för trådlös kommunikation som gör det möjligt för IoT-enheter att kommunicera över stort avstånd med minimal batterianvändning.

Sigfox

Sigfox är en patentskyddad teknologi som ägs av Sigfox. De bygger och äger kommunikationsinfrastrukturen och samarbetar med olika nätverksoperatörer i de länder som har täckning. 

M-Bus

M-Bus  är en europeisk standard (EN 13757-2 fysiskt för fjärrstyrning, avläsning av olika typer av.System LoraWAN, Sigfox


Våra lösningar bygger på öppna system. I princip så skall man kunna använda vilken givare eller sensor som helst oberoende av fabrikat och teknik. Ett problem idag är att alltför många hårdvaruleverantörer har sina egna ”back end lösningar” eller web portaler, vilket gör det väldigt opraktiskt och dyrt att komma åt data. Med vårt koncept behöver man inte riskera att låsa sig till en leverantör och kan dessutom ofta använda utrustning som man redan investerat i.

Lösningarna vi använder för att samla in och visualisera data är standarder i branschen sedan länge. I de fall där vi även levererar hårdvara är även denna från kända leverantörer.

IoT och digitalisering. Genom att samköra data kan man få stora fördelar. Vi kopplar ihop data från ett Sigfox, loraWAN eller M-buss nät med data från SCADA och Internet. Denna sammankoppling gör det möjligt att utföra helt nya analyser än tidigare.


Kontakta ossNordvik 33,471 95 Skärhamn

Te: +46 (0) 705-665610

Email: info@azesolution.seSnabb länkarHem  |  Nyheter

IoT  | 

Kontakt

Copyright © All Rights Reserved